Описание:

 

ТПКИ ДОБРУДЖАНКА - Силистра е с дългогодишна история, започвайки дейност  през месец Май 1954 година, като до днес запазва името си - Трудово - производителна кооперация за инвалиди, което подсказва, че има социална цел, съхранена във времето.

 

Към момента в кооперацията работят двеста и десет души, от които осемдесет трудоустроени, независимо от което Добруджанка продължава да бъде сред големите предприятия в града. Произвежда по 100 000 броя облекла годишно.

 

В първите години кооперацията се е помещавала на територията на бившите конюшни в близост до някогашната Окръжна болница - сега МБАЛ - Силистра, като все още някои от цеховете там са действащи заедно със складовата база.

 

Административно - производствената сграда е изградена през 1974 година и се намира на ул. Д-р Анастас Янков 37.

 

В началото ТПКИ започва производства на оградна мрежа, плетени кошници и детски облекла.

 

След 1989 година кооперцията преорентира дейността си, като свива детското производство и започва производство на дамски облекла.

 

През всички тези шестдесет години, кооперацията произвежда опаковки от велпапе и картон, но вече при съкратени обеми предимно за местни нужди.

 

ТПКИ Добруджанка оцелява благодарение на конфекционното си производство и от контактите си с чуждестранни партньори, благодарение на производството на ишлеме - чрез изработки с материали на клиента и заплащане на парче.

 

Този вид сътрудничество е много успешен и Добруджанка поддържа политика на работа с партньори в дългосрочно взаимодействие, като работи с едни и същи поръчители от Германия и Италия.

 

Междувременно Добруджанка израсна и работи с по - високи ценови категории. Преди кооперацията произвеждаше дрехи за масова употреба, а сега изработва модели за висша мода. Разполага с модерен робот за кроене.

 

Кооперацията разработва проекти, свързани с обновление, добри условия за труд, както и с изграждане на социален микро климат.

 

ТПКИ Добруджанка постави добро начало, получи перспективно развитие, като през последните години намери правилна посока, съхранявайки и развивайки традиционната за кооперацията екипност и добър колектив, именно така, кооперацията продължава своето обновление и просперитет.

Споделете:

Добави коментар

Подобни фирми

Последно Посетени Фирми

това посещение ще бъде зачетено след като рефрешнете страницата или поcетите друга