Августа клуб по спортна стрелба, Августа гр. Стара Загора, Augusta - Sport shooting club

Стара Загора, бул. Никола Петков 10

info@augustaclub.eu

Рейтинг >>

Последвай

Спортна стрелба клуб Августа | Августа гр. Стара Загора

Сподели

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on twitter
Share on email

Спортна стрелба клуб Августа, гр. Стара ЗагораКлуб по спортна стрелба АвгустаКлуб Августа подготвя състезатели по спортна стрелба, провежда лагери и състезания. Стрелбището на клуба може да бъде използвано от всички граждани и фирми, провежда обучения и тиим билдинг.

 

Спортна стрелба клуб Августа, гр. Стара Загора предлага възможност за тренировка по спортна стрелба на състезатели, любители и фирми. Организираме тиймбилдинг, турнири и обучения по стрелба. Провеждаме курсове по безопасно боравене с оръжие.

Клубът по спортна стрелба в гр. Стара Загора е създаден през 1947г. През годините състезатели от Клуб Августа са ставали световни и европейски шампиони и рекордьори, като 2 от 3-те български все още действащи световни рекорда в стрелбата са на състезатели от нашия клуб. Техният треньор е все още главен треньор на клуба. От 2006г. стрелковият клуб разполага с ново стрелбище, благодарение на сътрудничеството с Община Стара Загора.

Новото стрелбище има всички условия да стане домакин на състезания от Държавния спортен календар и от международен мащаб. На това стрелбище могат да стрелят едновременно 25 състезателя. Клубът разполага с необходимото оборудване-установки за спортна стрелба, за провеждане на тренировки с пушка и пистолет. Разполага и с необходимото оръжие, което може да бъде взето под наем. Към настоящия момент това е най-доброто стрелбище в България. Спортните занимания дават като положителен резултат обща физическа култура, подобряват здравето на занимаващите се със спорт, учат на целенасоченост и самодисциплина.

В Клуб Августа подготвят кадри за нуждите на полицията и армията, а през последните години и за охранителните фирми. Спортната стрелба дава основа за придобиване на навици, за безопасна работа с оръжие, за изучаване правилата на прецизната и точна стрелба с различни видове оръжия. Тук се научават методи за концентрация и самоорганизираност, спортен дух и стремеж за изява.

ИСТОРИЯ НА КЛУБА

Клубът по спортна стрелба в гр. Стара Загора е създаден през далечната 1947г.

Клубът започва своята дейност в бившата Организация за съдействие на Отбраната с първоначалното развитие на военноприложни спортове. През 1985г. беше създадена секция по спортна стрелба към ДФС „Берое”, а през 1986г. тя беше прехвърлена към ДФС „Електрон”. Беше закупено висококачествено спортно оръжие, което позволи да се повишат и резултатите на състезателите.

СЪСТЕЗАТЕЛИ

След 1975г. съвместната дейност между змс.Стоян Пенчев и зт.Марин Недков започва развитието на високото спортно майсторство. От тогава до днес в клуба бяха подготвени 44 майстори на спорта по стрелба, 86 кандидат-майстори на спорта, повече от 30 участници в националния отбор по стрелба, които подобриха 7 световни, 9 европейски, 11 балкански и 24 републикански рекорди. Завоювани бяха повече от 350 златни, 260 сребърни, 250 бронзови медали от международни и републикански първенства.

Някои от най-изявените състезатели на клуба са:

  • СПАС КОПРИНКОВ – Световен и няколкократен Европейски шампион и световен рекордьор с пистолет
  • АНИЦА ВЪЛКОВА – Европейска шампионка с пушка
  • ВАЛЕНТИН ПЕТРОВ – Европейски вицешампион с пистолет
  • Симеон Симеонов, Драган Драганов, Иван Иванов, Георги Георгиев, Диньо Драгиев, Ирена Танова, Николай Колев – медалисти от Европейски първенства
  • Повече от сто състезатели през годините са били медалисти от Републикански първенства.

РЕКОРДИ НА КЛУБА 

Развиването на високо спортно майсторство даде своя резултат в подобряването над 20 републикански рекорда, 5 европейски, и 5 световни рекорда.

Два от трите все още актуалени български световени рекорда в спортната стрелба е този на 50м пистолет при младежите, където световен рекордьор с 577т. е Спас Копринков, а отборния рекорд е на младежите от нашия клуб – Спас Копринков, Иван Иванов и Симеон Симеонов – 1666т.

Все още като младеж Спас поставя световния рекорд за мъже на 50м свободен пистолет с финал 671т., както и още 3 рекорда за младежи.

Спас Копринков става световен шампион през 1990г., спечелва финала на световната купа в Мюнхен през 1992г.. Многократно е победител в различни световни купи, европейски шампион от Зеница и Загреб. Има десетки класирания в медалите и още повече във финалите на различни световни и европейски купи по спортна стрелба.

КЛУБ ПО СПОРТНА СТРЕЛБА АВГУСТА 1992

СТАРА ЗАГОРА

–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––
Информация

За провеждането на детски турнир по спортна стрелба

Нашият клуб спечели Проект на Министерството на Младежта и Спорта за 2019г. по Програмата  „ДЕЦАТА И СПОРТНИЯТ КЛУБ“.

Съгласно Проекта за времето 17-19.05.2019г. ще организираме и проведем Детски турнир по спортна стрелба с малокалибрено оръжие извън спортния календар на Българския Стрелкови Съюз.

Участие ще вземат повече от 50 /петдесет/ деца, на  стрелкови клубове  от страната.

Състезанието ще бъде допълнителна възможност за изява на децата, което ще подобри техните спортно-технически умения и ще помогне за спортното им израстване.Подготвяме нави технически уреди и пособия за подобряване на състезателните условия. Състезанието ще се проведе на стрелкови комплекс Лозенец

Турнирът нарекохме СТОЯН ПЕНЧЕВ – в памет  на „големия“ Човек и изключителен треньор

Стоян Динев Пенчев, благодарение на който стрелковият клуб в Стара Загора буквално достигна Европейски и Световни върхове чрез успехите на подготвените състезатели.

КЛУБ ПО СПОРТНА СТРЕЛБА АВГУСТА 1992

СТАРА ЗАГОРА

–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––
Информация

За провеждането на Държавно първенство по спортна стрелба с малокалибрен пистолет

От 07 до 10.06.2018г. „КСС Августа 1992”  ще бъде домакин на Държавното първенство по спортна стрелба с малокалибрен пистолет за 2018г.

Състезанието се организира под егидата на „Български Стрелкови Съюз” с подкрепата на Министерството на Младежта и Спорта и Община Стара Загора .

Мястото за провеждане ще бъде : Стрелкови комплекс „Лозенец” , собственост на „Армком” ООД.

По време на състезанието спортистите ще се борят за покриване на нормативи, за участие в Световното първенство, което ще се проведе през месец септември в Република Корея.

На 07.06. /четвъртък/ след 13.00ч. Ще се проведат официални тренировки , проверка на документи и оръжие.

На 08.06. /петък/ от 8.00ч. до 16.00ч. Ще се проведат стрелбите в упражнението „30+30 изстрела Спортен пистолет” за момчета, момичета, юноши и девойки.

На 09.06. /събота / от 8.00 до 11.00ч. Ще се състезават жените в упражнението  „30+30 изстрела Спортен пистолет”

От 11.30 до 16.00 ч.  Ще бъде атрактивната дисциплина „2х30 изстрела бърза стрелба” където ще се борят за разпределение на медалите мъжете и юношите

На 10.06. /неделя/  от 8.30 до 15.00ч. Ще премерят силите си в дисциплината „60 изстрела с прецизен пистолет на 50м” мъже и юноши.

Награждаването на победителите ще се извърши до половин час след приключване на всяко упражнение.

Очакваме участието на най-добрите в момента български състезатели като:

Мария Гроздева– Два пъти Олимпийска шампионка, Три пъти бронзова медалистка от Олимпийски игри, Осем пъти Европейска шампионка, носителка и на още много награди;

Антоанета Бонева –многократна медалистка от Европейски първенства и Световни купи;

Самуил Донков–  участник в Олимпийските игри в Рио медалист от Световни купи;

Мирослава Минчева – Европейска шампионка за девойки и медалистка от Младежки Олипийски игри и Европейски първенства за девойки;

Кирил Киров – сребърен медалист от Европейско първенство за юноши;

Събин Чаушев– 4-то място на Световно първенство и Няколкократен медалист от Европейски първенства;

Лидия Ненчева – няколкократна медалистка от Европейски първенства за девойки и Младежки Олимпийски игри…

КЛУБ ПО СПОРТНА СТРЕЛБА АВГУСТА 1992

СТАРА ЗАГОРА

ИНФОРМАЦИЯ


Завършиха тържествата по случай 5 Октомври- празника  на гр. Стара Загора.

„КЛУБ ПО СПОРТНА СТРЕЛБА АВГУСТА 1992“ организира съвместно с Община Стара Загора поредица от чествания:

1. От името на Кмета на Стара Загора –г-н  Живко Тодоров , г-жа Красимира Чахова връчи на Симеон Симеонов и Иван Иванов благодарствени плакети за заслуги в развитието на спорта в Стара Загора. Плакетът за Спас Копринков, който понастоящем живее в САЩ и продължава да се занимава професионално със спортна стрелба, получи майка му Здравка Копринкова.

На 03.10.2018г. беше проведен турнир между отбори от седем администрации и журналисти . Призьори станаха:

ОТБОРНО

1. Община Стара Загора

2. ВСК Тракиец

3. НАП

ИНДИВИДУАЛНО ЖЕНИ:

1. Красимира Чахова – Община Стара Загора

2. Жени Манахилова- ТВ Загора

3. Венера Стоянова – ВСК Тракиец

ИНДИВИДУАЛНО МЪЖЕ:

1. Ал. Коджабашев – МВР

2. Стоян Стратиев- Парк хотел

3. Георги Колев – НАП

2. На 04.10.2018г. Беше проведено Клубно първенство с огнестрелен пистолет, Участие взеха близо петдесет състезатели. Медалисти в различните дисциплини станаха:

ЖЕНИ с пистолет кал. 9х19 /10+10/

1. Младена Калчева

2. Лидия Николова

3. Мина Варджиева

МЪЖЕ с револвер .38 специал /30+30/

1. Николай Колев

2. Георги Кочеренко

МЪЖЕ с пистолет .22 кал /10+10/

1. Иван Пеев

2. Иван Калчев

3. Тодор Енчев

МЪЖЕ с пистолет кал. 9х18мм /10+10/

1. Ст. Тамбурков

2. Г. Герганов

3. Борислав Фарталев

МЪЖЕ с пистолет кал. 9х19

1. Стефан Сливков

2. Иван Калчев

3. Матей Николов

   3. На 05.10.2018г Беше проведено първенството с огнестрелна пушка медалисти бяха както следва:

100м. – 5изтрела легнал, 5 изстрела от коляно и 5 изстрела прав

1. Иван Димитров

2. В. Чолаков

3. Петко Танев

300м. – 10 изстрела легнал

1. Иван Димитров

2. В. Чолаков

3. Станимир Станков

КОНТАКТИ

бул. Никола Петков 10
6009 Стара Загора
тел: 0888 434 654
първия етаж на Спортна зала „Стара Загора“ (ДЗУ)

Отзиви

Все още няма отзиви.

Напишете първия отзив за „Августа клуб по спортна стрелба, Августа гр. Стара Загора, Augusta – Sport shooting club“

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Изпрати запитване на Августа клуб по спортна стрелба, Августа гр. Стара Загора, Augusta - Sport shooting club

Вашите партньори в дигиталните решения

Информационен портал

Бизнес каталог

Бизнес каталог Информационни портали ООД

Изработка на сайт

Изработка на сайт

Изработка на сайт на ниски цени

Новини

На фокус

Ние използваме бисквитки, за да гарантираме, че Ви предоставяме най-доброто изживяване на нашия уебсайт.
Ако продължите да използвате този сайт, ще приемем, че приемате политиката за поверителност!