Днес става ясно повдигат ли обвинение на Нено Димов. Прекарал е нощта сам в килия

neno dimov informatsinni protali bg novini

Вчера в Националното следствие за по няколко часа бяха и бившият областен управител на Перник Ирена Соколова и директорът на ВиК- Перник Иван Витанов.

В късния следобед днес изтича 24-часовото задържане на министъра на околната среда Нено Димов.

Той прекара нощта в ареста на 3-то районно полицейско управление, а от прокуратурата обявиха, че по-късно днес ще стане ясно ще бъде ли повдигнато обвинение.

Нено Димов е прекарал нощта сам в килия, при него не е влизал адвокат, сутринта са му донесени вода и кроасан за закуска.


Припомняме, екоминистърът е един от десетките отведени за разпит при вчерашната акция на Специализираната прокуратура, Министреството на вътрешните работи, Държавната агенция „Национална сигурност“ и Антикорупционната комисия заради водната криза в Перник. Разследващите обискираха кабинета и дома на министър Димов, като търсиха доказателства за аферата с италианския боклук.

Арестът на министър е абсолютен прецедент в история на родните служби и прокуратура и демонстрация на волята на новия главен прокурор Иван Гешев да се справи с престъпността и корупцията по най-високите етажи на властта. Досега не е бил задържан действащ министър в новата история на България.

Освен Нено Димов, вчера в Националното следствие за по няколко часа бяха и бившият областен управител на Перник Ирена Соколова и директорът на ВиК- Перник Иван Витанов. Извършен е обиск и в дома на бившия кмет на града Вера Церовска. На този етап и тримата са само свидетели.

Източник: Епицентър.бг

Сподели

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

Най популярни

На фокус

Ние използваме бисквитки, за да гарантираме, че Ви предоставяме най-доброто изживяване на нашия уебсайт.
Ако продължите да използвате този сайт, ще приемем, че приемате политиката за поверителност!