Доц. Стойчо Стойчев: Не разбирам, защо изборите трябва да се състоят 7 месеца по-рано от редовните.

ne-razbiram-zashto-novini-informatsionni-portali-bg

Протестите приличат на тези от 2014 година, които нямаха социални, а политически искания, заяви доц. Стойчо Стойчев.

Протестите приличат на тези от 2014 година, които нямаха социални, а политически искания. Това заяви в сутрешния блок на БТВ политолог доц. Стойчо Стойчев.

„Протестите нямат сравнение, нещо по-голямо от случилото се през 2013 и 2014г. Десните вече имат лидер в дясно, той говори на друг език. Дясното се еманципира – това е голямото събитие. Това дясно може да открадне гласове от ГЕРБ“, каза още по темата за протестите социологът Андрей Райчев.

„Ляво-дясното деление сега е спряло. Сега хората се делят на консервативни и либерали. Новото дясно е новото либерално“, допълни доц. Стойчев.

„Предполагам, че сцената на „Росенец“ не е съгласувана между Христо Иванов и ДПС. Блестящата акция на Иванов е успешна, защото използва „демона“ на ДПС – Ахмед Доган“, каза още той.

„На тази протести няма никакъв националистически елемент“, каза Райчев.

„Радев е обединител на всички разнопосочни искания – зад протестите стоят много искания и много политически субекти“, заяви доц. Стойчев.

„Като свали правителството, какво ще прави Румен Радев? Защото ден две ще дойде много бързо“, каза още политологът и допълни, че за бъдещи избори президентът може да припознае политически проект.

„Не разбирам, защо изборите трябва да се състоят 7 месеца по-рано от редовните. Те ще са през грипния сезон и по време на пандемия“, завърши доц. Стойчо Стойчев.

Източник: Епицентър.бг

Сподели

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

Най популярни

На фокус

Ние използваме бисквитки, за да гарантираме, че Ви предоставяме най-доброто изживяване на нашия уебсайт.
Ако продължите да използвате този сайт, ще приемем, че приемате политиката за поверителност!