Емил Димитров-Ревизоро ще бъде новият екоминистър

revizoro shte bade noviyat eko ministar

Очаква се новият екоминистър да бъде избран от парламента на първото му за годината заседание в сряда.

ГЕРБ и „Обединени патриоти“ предлагат Емил Димитров-Ревизоро да заеме овакантения пост на министър на околната среда и водите. Кандидатурата му беше определена на Коалиционен съвет в МС във вторник, съобщи Нова телевизия.

„Основната му задача ще бъде да се заеме с тотални проверки на цялата система, която води не само Перник, но и други градове към опасността от създаване на подобно положение”, заяви вицепремиерът Красимир Каракачанов на брифинг след Коалиционния съвет.

„Ако искате го наречете ревизия“, заяви Каракачанов. Макар да уточни, че това не е точно работа на министъра на околната среда.

Той е човек с ръководен опит от митниците, познава добре законите като юрист и може да влезе в решаването на проблемите в екоминистерството от раз“, коментираха от ВМРО

Очаква се новият екоминистър да бъде избран от парламента на първото му за годината заседание в сряда. Досегашният министър Нено Димов подаде оставка, след като беше задържан заради водната криза в Перник.

„Не приемаме Нено Димов да бъде изкупителна жертва за всички грешки, които са допускани години назад. Защото той, като министър, утвърждава графиците, които ВиК дружествата му подават. А те не са подчинени на Министерството на екологията. Загубите на вода от стената на язовира до преносната мрежа в Перник са близо 12 млн. куб. м на година”, категоричен бе Каракачанов.

След заседанието на Коалиционния съвет, проведено на „Дондуков“ 1, пред медиите се явиха само представителите на „Обединени патриоти“ – лидерите на ВМРО и на НФСБ Красимир Каракачанов и Валери Симеонов, Искрен Веселинов (ВМРО) – съпредседател на парламентарната група на Патриотите и Борис Ячев, депутат, представител на НФСБ.

Кой е Емил Димитров-Ревизоро?

Емил Димитров-Ревизоро е депутат от патриотичната коалиция втори мандат и се води от гражданската квота на ВМРО.

Роден е на 20 февруари 1962 г. в Перник.

Завършил е Института за музикални и хореографски кадри и се е занимавал с народни танци като хореограф.

После поради жилищни проблеми отива в строителството, където работи като електроженист.

Успоредно с това завършва Висшия икономически институт и право в Благоевград.
Има няколко следдипломни квалификации – по митнически контрол, финанси и счетоводство.

Работил е в съобщенията като на надзорник и като счетоводител.

Популярност придобива като финансов ревизор и оттам широкоразпространеният му прякор Ревизоро. В Министерството на финансите постъпва през 1992 г. Започва от районен ревизор, за да стигне до най-отговорните ревизии в държавата.


През 1997 г. е определен за ревизор на годината заради зърнената афера на кабинета Виденов.
Името му нашумява в пресата като скандално заради разкрития на крупни далавери в митниците по време на различни управления. Напуска Държавен финансов контрол и ръководи Гражданско обединение за борба срещу корупцията към Движение „Гергьовден“.

През годините Емил Димитров заема и поста главен секретар на Областна администрация – Плевен.

2001 г. – след юнските парламентарни избори, спечелени от Национално движение Симеон ІІ, е назначен за началник на Дирекция „Митници“ в правителството на Симеон Сакскобургготски, но впоследствие подава оставка, заради вкарването в митниците на частната английска фирма „Краун Ейжънс“.

Досега Емил Димитров бе народен представител в 44-тото Народно събрание от „Обединени патриоти“ от 30-ти Многомандатен избирателен район – Шумен.


В този парламент той бе вносител на един от най-големите според опозицията лобистки закони – за опрощаване на 58 млн. лв. на братята Кирил и Георги Домусчиеви, който бе отменен след президентско вето.

В деня на номинацията на Ревизоро в дневния ред на парламента има заседание на комисията, която води – за борба със сивата икономика. Там ще се гледа един от най-спорните закони, в които депутатът бе замесен – т.нар. закон за горивата. Първоначалният проект бе наречен дори от коалиционния партньор Валери Симеонов „лобистки“ . Текстовете доведоха до масови протести. По-късно от признанията на самия Ревизоро стана ясно, че законът е писан в Министерството на икономиката, като му е бил даден за внасяне като народен представител.

Заради недоволство в бранша правителството предложи ремонт на закона, който сега е на дневен ред. 

При избора на Сотир Цацаров за председател на антикорупционната комисия депутатът обяви, че той го е убеждавал да се кандидатира.

Източник: Епицентър.бг

Сподели

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

Най популярни

На фокус

Ние използваме бисквитки, за да гарантираме, че Ви предоставяме най-доброто изживяване на нашия уебсайт.
Ако продължите да използвате този сайт, ще приемем, че приемате политиката за поверителност!