За втори пореден ден в САЩ отбелязват над 50 000 нови случаи на COVID-19

za-vtori-poreden-den-50.000-novozarazeni-novini-informatsionni-portali-bg

Според Фаучи до края на годината или в началото на следващата експертите ще са наясно дали разполагат с безопасна и ефикасна ваксина.

За втори пореден ден в САЩ отбелязват над 50 хиляди нови случаи на COVID-19. В половината от щатите има ръст на броя заразени, най-много са в Тексас, Флорида и Аризона. Само във Флорида са отбелязани над 10 хиляди случаи за един ден, предаде БТА.

В Тексас скокът, в комбинация с препълнените болници, накара губернатора Грег Абът да направи обратен завой и да нареди задължително носене на маски. Това се случи след като по-рано той не разреши на местни правителства да глобяват хората, които не носят маски на открито.

В Аризона хоспитализираните с COVID-19, са близо 5000.

Наред с опитите за спиране разпространението на вируса се работи и над ваксина. Експертът по инфекциозни болести д-р Антъни Фаучи обяви, че до края на месеца ще започне клиничен тест в напреднал етап. По думите му допълнители тестове се предвиждат за следващите няколко месеца. По-рано „Модерна“ – водещата компания при разработването на ваксина в САЩ информира, че започва клинични тестове в напреднал етап с 30 хиляди доброволци.

Според Фаучи до края на годината или в началото на следващата експертите ще са наясно дали разполагат с безопасна и ефикасна ваксина.

Източник: Епицентър.бг

Сподели

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

Ние използваме бисквитки, за да гарантираме, че Ви предоставяме най-доброто изживяване на нашия уебсайт.
Ако продължите да използвате този сайт, ще приемем, че приемате политиката за поверителност!