Иван Гешев се срещна с магистрати и съдебни служители от Апелативен район – Велико Търново

7

Главният прокурор на Република България Иван Гешев посети Апелативна, Окръжна и Районна прокуратура – Велико Търново. Той разговаря с прокурори, следователи и съдебни служители, работещи в съответните прокуратури. Това съобщиха от пресцентъра на ПРБ.

В хода на разговорите бяха обсъдени спецификите на апелативния район. Обърнато бе внимание на резултатите на прокуратурите в противодействието на битовата престъпност, в частност характерните за района имуществени посегателства, както и престъпленията, свързани с акцизни стоки и наркотични вещества.

Главният прокурор поздрави магистратите за постигнатите резултати през изминалата 2020 година. В следствие на добрата работа и проведени множество успешни реализации, включително и с правоохранителните органи от Румъния, са неутрализирани няколко групи за телефонни измами, които бяха основният бич на територията на област Велико Търново от години. През изминалата 2020 г. на територията на областта няма регистрирана нито една телефонна измама.

Магистратите коментираха и предизвикателствата пред прокуратурата през настоящата година. Разговорите са част от обиколката на главния прокурор в петте апелативни района в страната.

Главният прокурор посети манастира „Света Богородица“, основан по времето на Второто българско царство, където запали свещ за здраве.

Гешев посети и Териториално отделение – Горна Оряховица към Районна прокуратура – Велико Търново и разговаря с прокурори, следователи и съдебни служители, работещи там.

Сред темите, обсъдени по време на работната среща, бяха ангажиментите по противодействие на конвенционалната престъпност в частност характерните за района имуществени посегателства, телефонните измами, както и престъпленията, свързани с акцизни стоки.

Иван Гешев се запозна на място и с условията на работа на магистратите и съдебните служители.

 

Източник: Епицентър

Сподели

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

Ние използваме бисквитки, за да гарантираме, че Ви предоставяме най-доброто изживяване на нашия уебсайт.
Ако продължите да използвате този сайт, ще приемем, че приемате политиката за поверителност!