Описание:Клуб по спортна стрелба АвгустаКлуб Августа подготвя състезатели по спортна стрелба, провежда лагери и състезания. Стрелбището на клуба може да бъде използвано от всички граждани и фирми, провежда обучения и тиим билдинг

 

Клуб Августа предлага възможност за тренировка по спортна стрелба на състезатели, любители и фирми. Организираме тиймбилдинг, турнири и обучения по стрелба. Провеждаме курсове по безопасно боравене с оръжие..

Клубът по спортна стрелба в гр. Стара Загора е създаден през 1947г. През годините състезатели от Клуб Августа са ставали световни и европейски шампиони и рекордьори, като 2 от 3-те български все още действащи световни рекорда в стрелбата са на състезатели от нашия клуб. Техният треньор е все още главен треньор на клуба. От 2006г. стрелковият клуб разполага с ново стрелбище, благодарение на сътрудничеството с Община Стара Загора.

Новото стрелбище има всички условия да стане домакин на състезания от Държавния спортен календар и от международен мащаб. На това стрелбище могат да стрелят едновременно 25 състезателя. Клубът разполага с необходимото оборудване-установки за спортна стрелба, за провеждане на тренировки с пушка и пистолет. Разполага и с необходимото оръжие, което може да бъде взето под наем. Към настоящия момент това е най-доброто стрелбище в България. Спортните занимания дават като положителен резултат обща физическа култура, подобряват здравето на занимаващите се със спорт, учат на целенасоченост и самодисциплина.

В Клуб Августа подготвят кадри за нуждите на полицията и армията, а през последните години и за охранителните фирми. Спортната стрелба дава основа за придобиване на навици, за безопасна работа с оръжие, за изучаване правилата на прецизната и точна стрелба с различни видове оръжия. Тук се научават методи за концентрация и самоорганизираност, спортен дух и стремеж за изява.

 

ИСТОРИЯ НА КЛУБА

Клубът по спортна стрелба в гр. Стара Загора е създаден през далечната 1947г.

Клубът започва своята дейност в бившата Организация за съдействие на Отбраната с първоначалното развитие на военноприложни спортове. През 1985г. беше създадена секция по спортна стрелба към ДФС „Берое”, а през 1986г. тя беше прехвърлена към ДФС „Електрон”. Беше закупено висококачествено спортно оръжие, което позволи да се повишат и резултатите на състезателите.

 

СЪСТЕЗАТЕЛИ

След 1975г. съвместната дейност между змс.Стоян Пенчев и зт.Марин Недков започва развитието на високото спортно майсторство. От тогава до днес в клуба бяха подготвени 44 майстори на спорта по стрелба, 86 кандидат-майстори на спорта, повече от 30 участници в националния отбор по стрелба, които подобриха 7 световни, 9 европейски, 11 балкански и 24 републикански рекорди. Завоювани бяха повече от 350 златни, 260 сребърни, 250 бронзови медали от международни и републикански първенства.

 

Някои от най-изявените състезатели на клуба са:

  • СПАС КОПРИНКОВ – Световен и няколкократен Европейски шампион и световен рекордьор с пистолет
  • АНИЦА ВЪЛКОВА – Европейска шампионка с пушка
  • ВАЛЕНТИН ПЕТРОВ – Европейски вицешампион с пистолет
  • Симеон Симеонов, Драган Драганов, Иван Иванов, Георги Георгиев, Диньо Драгиев, Ирена Танова, Николай Колев – медалисти от Европейски първенства
  • Повече от сто състезатели през годините са били медалисти от Републикански първенства.

 

РЕКОРДИ НА КЛУБА 

Развиването на високо спортно майсторство даде своя резултат в подобряването над 20 републикански рекорда, 5 европейски, и 5 световни рекорда.

Два от трите все още актуалени български световени рекорда в спортната стрелба е този на 50м пистолет при младежите, където световен рекордьор с 577т. е Спас Копринков, а отборния рекорд е на младежите от нашия клуб - Спас Копринков, Иван Иванов и Симеон Симеонов - 1666т.

Все още като младеж Спас поставя световния рекорд за мъже на 50м свободен пистолет с финал 671т., както и още 3 рекорда за младежи.

Спас Копринков става световен шампион през 1990г., спечелва финала на световната купа в Мюнхен през 1992г.. Многократно е победител в различни световни купи, европейски шампион от Зеница и Загреб. Има десетки класирания в медалите и още повече във финалите на различни световни и европейски купи по спортна стрелба.

title]

КЛУБ ПО СПОРТНА СТРЕЛБА АВГУСТА 1992

СТАРА ЗАГОРА

–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––
Информация

За провеждането на детски турнир по спортна стрелба

Нашият клуб спечели Проект на Министерството на Младежта и Спорта за 2019г. по Програмата  „ДЕЦАТА И СПОРТНИЯТ КЛУБ“.

Съгласно Проекта за времето 17-19.05.2019г. ще организираме и проведем Детски турнир по спортна стрелба с малокалибрено оръжие извън спортния календар на Българския Стрелкови Съюз.

Участие ще вземат повече от 50 /петдесет/ деца, на  стрелкови клубове  от страната.

Състезанието ще бъде допълнителна възможност за изява на децата, което ще подобри техните спортно-технически умения и ще помогне за спортното им израстване.Подготвяме нави технически уреди и пособия за подобряване на състезателните условия. Състезанието ще се проведе на стрелкови комплекс Лозенец

Турнирът нарекохме СТОЯН ПЕНЧЕВ – в памет  на „големия“ Човек и изключителен треньор

Стоян Динев Пенчев, благодарение на който стрелковият клуб в Стара Загора буквално достигна Европейски и Световни върхове чрез успехите на подготвените състезатели.

 

КЛУБ ПО СПОРТНА СТРЕЛБА АВГУСТА 1992

СТАРА ЗАГОРА

–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––
Информация

За провеждането на Държавно първенство по спортна стрелба с малокалибрен пистолет

 

От 07 до 10.06.2018г. „КСС Августа 1992”  ще бъде домакин на Държавното първенство по спортна стрелба с малокалибрен пистолет за 2018г.

Състезанието се организира под егидата на „Български Стрелкови Съюз” с подкрепата на Министерството на Младежта и Спорта и Община Стара Загора .

Мястото за провеждане ще бъде : Стрелкови комплекс „Лозенец” , собственост на „Армком” ООД.

По време на състезанието спортистите ще се борят за покриване на нормативи, за участие в Световното първенство, което ще се проведе през месец септември в Република Корея.

На 07.06. /четвъртък/ след 13.00ч. Ще се проведат официални тренировки , проверка на документи и оръжие.

На 08.06. /петък/ от 8.00ч. до 16.00ч. Ще се проведат стрелбите в упражнението „30+30 изстрела Спортен пистолет” за момчета, момичета, юноши и девойки.

На 09.06. /събота / от 8.00 до 11.00ч. Ще се състезават жените в упражнението  „30+30 изстрела Спортен пистолет”

От 11.30 до 16.00 ч.  Ще бъде атрактивната дисциплина „2х30 изстрела бърза стрелба” където ще се борят за разпределение на медалите мъжете и юношите

На 10.06. /неделя/  от 8.30 до 15.00ч. Ще премерят силите си в дисциплината „60 изстрела с прецизен пистолет на 50м” мъже и юноши.

Награждаването на победителите ще се извърши до половин час след приключване на всяко упражнение.

 

Очакваме участието на най-добрите в момента български състезатели като:

 

Мария Гроздева- Два пъти Олимпийска шампионка, Три пъти бронзова медалистка от Олимпийски игри, Осем пъти Европейска шампионка, носителка и на още много награди;

Антоанета Бонева –многократна медалистка от Европейски първенства и Световни купи;

Самуил Донков-  участник в Олимпийските игри в Рио медалист от Световни купи;

Мирослава Минчева – Европейска шампионка за девойки и медалистка от Младежки Олипийски игри и Европейски първенства за девойки;

Кирил Киров – сребърен медалист от Европейско първенство за юноши;

Събин Чаушев- 4-то място на Световно първенство и Няколкократен медалист от Европейски първенства;

Лидия Ненчева - няколкократна медалистка от Европейски първенства за девойки и Младежки Олимпийски игри...

 

КЛУБ ПО СПОРТНА СТРЕЛБА АВГУСТА 1992

СТАРА ЗАГОРА

ИНФОРМАЦИЯ


Завършиха тържествата по случай 5 Октомври- празника  на гр. Стара Загора.

„КЛУБ ПО СПОРТНА СТРЕЛБА АВГУСТА 1992“ организира съвместно с Община Стара Загора поредица от чествания:

1. От името на Кмета на Стара Загора –г-н  Живко Тодоров , г-жа Красимира Чахова връчи на Симеон Симеонов и Иван Иванов благодарствени плакети за заслуги в развитието на спорта в Стара Загора. Плакетът за Спас Копринков, който понастоящем живее в САЩ и продължава да се занимава професионално със спортна стрелба, получи майка му Здравка Копринкова.

На 03.10.2018г. беше проведен турнир между отбори от седем администрации и журналисти . Призьори станаха:

ОТБОРНО

1. Община Стара Загора

2. ВСК Тракиец

3. НАП

ИНДИВИДУАЛНО ЖЕНИ:

1. Красимира Чахова – Община Стара Загора

2. Жени Манахилова- ТВ Загора

3. Венера Стоянова – ВСК Тракиец

ИНДИВИДУАЛНО МЪЖЕ:

1. Ал. Коджабашев – МВР

2. Стоян Стратиев- Парк хотел

3. Георги Колев – НАП

 

2. На 04.10.2018г. Беше проведено Клубно първенство с огнестрелен пистолет, Участие взеха близо петдесет състезатели. Медалисти в различните дисциплини станаха:

ЖЕНИ с пистолет кал. 9х19 /10+10/

1. Младена Калчева

2. Лидия Николова

3. Мина Варджиева

МЪЖЕ с револвер .38 специал /30+30/

1. Николай Колев

2. Георги Кочеренко

 

МЪЖЕ с пистолет .22 кал /10+10/

1. Иван Пеев

2. Иван Калчев

3. Тодор Енчев

МЪЖЕ с пистолет кал. 9х18мм /10+10/

1. Ст. Тамбурков

2. Г. Герганов

3. Борислав Фарталев

 

МЪЖЕ с пистолет кал. 9х19

1. Стефан Сливков

2. Иван Калчев

3. Матей Николов

   3. На 05.10.2018г Беше проведено първенството с огнестрелна пушка медалисти бяха както следва:

100м. – 5изтрела легнал, 5 изстрела от коляно и 5 изстрела прав

1. Иван Димитров

2. В. Чолаков

3. Петко Танев

300м. – 10 изстрела легнал

1. Иван Димитров

2. В. Чолаков

3. Станимир Станков

 

КОНТАКТИ

бул. Никола Петков 10
6009 Стара Загора 
тел: 0888 434 654
първия етаж на Спортна зала "Стара Загора" (ДЗУ)

Споделете:

Добави коментар

Подобни фирми

Последно Посетени Фирми

това посещение ще бъде зачетено след като рефрешнете страницата или поcетите друга