Колеги на проф. Кантарджиев са непреклонни – настояват за връщането му

65

Продължава демонстрацията в подкрепа на бившия вече директор на Националния център по заразни и паразитни болести (НЦЗПБ).

Хората настояват, че им е турдно да се разделят с проф. Тодор Кантарджиев, който беше пенсиониран от служебния здравен министър д-р Стойчо Кацаров.

Рокадата в НЦЗПБ обаче доведе до напрежение.

Кантарджиев и Кацаров си разменят през медиите обвинения. Според бившия директо на НЦЗПБ има опит опасни хора да контролират здравеопазването. Той твърди, че д-р Кацаров иска да промени начина на работа на НЗОК за сметна на частните фондове. Кантарджиев не приема пенсионирането си по начина, по който му е съобщено. Не е имало благодарности за работата по време на пандемията например.

Кантарджиев е категоричен, че Националният оперативен шаб (НОЩ) са се справили по най-добрия начин.

Д-р Стойчо Кацаров обаче е на друго мнение. Според него оценката за управлението на пандемията е слаба. Здравният минстър не спира да напомня и за високата смърт, задавайки въпроса как се е стигнало до това.

Изглежда, че разривът между Кантарджиев и Кацаров е голям, макар и двамата да не са се познавали лично преди срещата им тази седмица. Това предполага, че служебният здравен министър няма да направи компромис и да върне Кантарджиев отново начело на НЦЗПБ.

 

Източник: Епицентър

Сподели

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

Най популярни

На фокус

Ние използваме бисквитки, за да гарантираме, че Ви предоставяме най-доброто изживяване на нашия уебсайт.
Ако продължите да използвате този сайт, ще приемем, че приемате политиката за поверителност!