Кристиан Вигенин: Справедливост за избитите животни в Странджа има, трябва да има и възмездие

2

Победата за избитите животни в Странджа е доминото, което ще доведе до падането на останалите плочки, създадени от кабинета на Бойко Борисов.

Това каза на пресконференция зам.-председателят на БСП и председател на предизборния щаб на партията Кристиан Вигенен относно чумата по дребните прежвини животни в Странджа през 2018 г., предаде репортер на Агенция „Фокус“.

Вигенин заяви, че освен дните, в които хората са били подложени на едно несправедливо отношение, граничещо с изтезания от властта, в парламента са се водили битки. „В края на краищата да се бориш си струва, справедливост има, но трябва да има и възмездие. Машинациите на ГЕРБ ще продължат да бъдат разкривани, но заедно с това трябва да върнем справедливостта и възмездието“, допълни Вигенин.

По думите му повече от 3 години предишното правителство не е можело да се справи с проблема, защото не е искало да признае греховете с избиването на животните.

„Трябва да се намерят възможности, по които да бъдат обезщетени останали хора, загубили животните си“, допълни Вигенин.

Кристиан Вигенин благодари на служебния министър на земеделието проф. Христо Бозуков, който е взел присърце този случай. „Поуките трябва да бъдат взети и сегашният председател на БАБХ трябва да помисли за предложения за промяна в нормативната база, така че да няма заповеди, които да не могат да бъдат обжалвани“, добави Вигенин. „Една победа, не я наричам малка, но е доминото, което ще доведе до падането на останалите плочки, създадени от кабинета на Бойко Борисов“, каза в заключение той.

 

Сподели

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

Ние използваме бисквитки, за да гарантираме, че Ви предоставяме най-доброто изживяване на нашия уебсайт.
Ако продължите да използвате този сайт, ще приемем, че приемате политиката за поверителност!