Лятната морска сцена на България – амфитеатърът в Свети Влас отваря врати

48

500-те седящи места на амфитеатър „Арена“ в град Свети Влас, непосредствената му близост до морето, възможността за разгръщане на различни сценични решения го превръщат в незаменимо място за концерти, театрални постановки, изложби, детски представления, спортни състезания.

Създаден с една основна цел – да подпомага развитието на културно-историческия туризъм, амфитеатър „Арена“ успешно изпълнява това намерение. Повече от 10 поредни години амфитеатърът дава пространство за изява на много творци, генератори на нови идеи и алтернативни проекти. Неговата сцена успя да се наложи като културно средище, което възпитава вкус към изкуството и предлага на своите гости истински стойностни духовни преживявания.

Около 110-те представления годишно превръщат амфитетър „Арена“ в място за култура и обществена дейност, в което по уникален начин се пресичат представите за традиционно и модерно изкуство, на което туристите могат да се насладят.

Всяка година жителите и туристите в Свети Влас стават свидетели на разнообразни, динамични и перфектно организирани образци на изкуството и културата, които ги обогатяват и им носят настроение. Защото програмата е наситена с представления, работилници и атрактивни преживявания за цялото семейство. Освен това сцената на амфитеатъра се използва за тренировки на фехтовална академия „Васил Етрополски“, както и за различни спортни състезания.

 

Източник: Епицентър

Сподели

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

Ние използваме бисквитки, за да гарантираме, че Ви предоставяме най-доброто изживяване на нашия уебсайт.
Ако продължите да използвате този сайт, ще приемем, че приемате политиката за поверителност!