Нанков пусна филм как при соца се е строил тунелът „Витиня“

3

„Когато започнахме да ремонтираме тръбата за София на тунел “Витиня” на автомагистрала “Хемус”, не знаехме пред какво се изправяме.“

Това написа на страницата си във Фейсбук бившият зам.-министър на регионалното развитие и водач на листата на ГЕРБ-СДС в Ловеч Николай Нанков по повод строителството и ремонта на тунела.

„Гледайте този филм – автентичните гласове на участници в строителството и днешни проектанти на ремонта правят картината по-пълна.

Безценните архиви са от филми на БНТ – вижда се как се е бързало, гонили са се соцнормативи и други строителни решения, довели до сериозния проблем днес. Когато най-дългият автомобилен тунел /1195 метра/ на практика става опасен за движение и е криел тайни проблеми, за които никой не е предполагал“, обяснява Нанков.

„След ремонта, който направихме, тръбата вече е безопасна, укрепена със 72 км анкери, положени са около 28 125 кв. м хидроизолация, 4500 куб. м пръскан бетон по целия свод на тунела, 516 т армировъчна стомана, 5400 т асфалт, 790 куб. м тротоарни блокове. Изградена е сложна дренажна система, която отвежда водите, задържани от хидроизолацията и предпазва новата облицовка. Отделно в съоръжението вече има 14 реверсивни вентилатора. Тръбата е с енергоефективно LED осветление, монтирани са 375 осветителни тела.

Приятно пътуване на всички и шофирайте внимателно!“, завършва съобщението си Николай Нанков.

Източник: Епицентър

Сподели

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

Ние използваме бисквитки, за да гарантираме, че Ви предоставяме най-доброто изживяване на нашия уебсайт.
Ако продължите да използвате този сайт, ще приемем, че приемате политиката за поверителност!