Описание:

Народно читалище Младежки труд-1956 село Столът е действащо с развиваща дейност.

Регистрирано е под номер 1977​ в министерството на културата и образованието на Република България.

Културното наследство е ценен ресурс за местно и регионално развитие, а читалището е важен участник с потенциал за популяризиране на културата и допринасящ за местното развитие.

 

Народно читалище Младежки труд-1956 се намира в планинско село състоящо се от малки махали пръснати в полите на планината. Населението се състои предимно от възрастни и болни хора. Част от населението на селото е от малцинствен произход. Лошия бит и високите цени, безработицата се отразяват върху социалният и културен живот на населението. Но въпреки горе споменатото, читалището е място, където всеки търси утеха. Всеки понеделник, сряда и петък жените се събират на приказка и си спомнят за отминалата младост. Традиция е да се честват рождени и имени дни с почерпка и символични подараци. Честват се местни и национални празници. 

Независимо от трудностите читалищното ръководство се стреми по всякъкъв начин и с всички средства да разнообрази библиотечната и културно-масова дейност, да провежда повече и по-богати мероприятия, да създава смислен, съдържателен и културен отдих на населението.

 

Материално-техническа база на читалището:

* масивна двуетажна сграда в добро състояние, отдадена за безвъзмездно ползване от община Севлиево

 

Народно читалище Младежки труд-1956 село Столът:

Председател: Станислава Маринова Павлова

Споделете:

Добави коментар

Подобни фирми

Последно Посетени Фирми

това посещение ще бъде зачетено след като рефрешнете страницата или поcетите друга