Описание:

Народно Читалище "Пробуда-1919г." с.Раковски работи за утвърждаване на народните ценности запазвайки обичайте, както на местността така и на държавата, като развива духовния и културен живот на населението в региона!

Организира и участва в празници, фестивали, събори, изложби, творчески вечери, граждански инициативи, спортни занимания:

Пресъздаване на възстановка на обичаите: "Бабинден"; "Великден" с участието на кръжок "Сръчни ръце" към читалището;"Гергьовден" и "Хъдрелез" с участието на НЧ "Делиорман"; ОУ "Г. С. Раковски" - с. Раковски и Кметство Раковски представихме фолклорна програма и кулинарна изложба. 
Изложба и беседа по случай "Баба Марта"; "3-март"; "9-май"; "24-май"; "2-юни"; "1-ноември" с участието на кръжок "Сръчни ръце". 
Тържествен концерт с участието на Музикално-танцов спектакъл "Букет" към "Театрално-музикален център" - гр. Разград по случай "Осми март" организиран съвместно с Кметство Раковски. 
Тържество по случай "Ден на детето" с участието на ЦДГ №1 "Щастливо детство" и ЦДГ №2 "Пролет" с. Раковски организиран съвместно с Кметство Раковски; "Коледа" с участието на ДЦ "Веселият парк" - гр. Разград 
Спортни занимания за деца и юноши по Тенис на маса, Колоездене, Дърпане с въже, Скачане с чували. 
Традиционен събор по случай празник на селото с богат фолклорен концерт и спортни занимания организиран съвместно с Кметство Раковски. 
Маратон на четенето с участието на ЦДГ №2 "Пролет" - с. Раковски

Председател: Тюркян Мехмедова

Секретар: Сечил Ахмед

Споделете:

Добави коментар

Подобни фирми

Последно Посетени Фирми