Описание:НУ Алеко Константинов град ХарманлиИстория:

 

Начално училище Алеко Константинов, гр.Харманли е построено през 1910 г. То отваря врати на 01.09.1910 г., а свидетелствата са раздадени на Петровден. При построяването на училището е положен основен камък с обичайните сведения, поставени в стъкло. 
 

На няколко пъти училището е било затваряно, поради болест/заушка, скарлатина/ и веднага след това се възобновяват учебните занятия. 
 

През 1941 г. училището е заето от военна болница и учебните занятия са отменени. След кратък период на прекъсване, училището продължава дейността си. 
 

До 1952 г. училището е само за ученици от началния курс. От 1953 г. сградата е приспособена и за целодневна детска градина. 
 

След 1975 г. НУ Ал.Константинов е закрито. 
 

По решение на Общински съвет за народна просвета от учебната 1984/85 г. отново се възстановява работата на НУ Ал.Константинов. От тази учебна година училището води живот, изпълнен с богата дейност. 

 

Днес в НУ Ал.Константинов , гр.Харманли се обучават ученици от първи до четвърти клас в десет паралелки и една група полудневна детска градина.

 

  • Към училището са организирани групи за извънкласна дейност:
  • модерен балет
  • народни танци
  • народно пеене
  • група за куклен театър
  •  

Учениците отлично се представят във всички градски тържества, конкурси, състезания на общинско и регионално ниво.

 

Учебното заведение предлага качествено обучение в началните класове за изграждане на стабилна основа за бъдещо развитие. Директор на НУ Алеко Константинов град Харманли е Г-жа Снежана Станкова Захариева.

 

Телефон: 037 386 943

Споделете:

Добави коментар

Подобни фирми

Последно Посетени Фирми

това посещение ще бъде зачетено след като рефрешнете страницата или поcетите друга