Нинова: БСП държи на вота на недоверие! Проблемът с водата е национален, дължи се на некомпетентност

kornelia-ninov-info-portali-bg

Решението за водния холдинг изглежда паническо, то не може да обхване всички ВиК-дружества в страната. Какви изчисления аргументират този 1 милиард, който се отпуска?, почертава тя.

БСП държи на вота на недоверие, заяви в предаването “Тази сутрин” по Нова телевизия лидерът на БСП Корнелия Нинова.

Вотът вече има смисъл и дава резултат. Докато не обявихме вота, нямаше никаква реакция от страна на управляващите. Обявихме, че се внасят боклуци на 20 декември – никаква реакция. До 30-ти, докато не обявихве вота – никаква реакция, подчерта Нинова.

“Вотът стана ежедневна тема на обществото. Важен е дебатът в залата, но много по-важна е подкрепата извън залата, защото смятам, че много голяма част от обществото в момента мисли като нас. Затова проведохме разговори освен с парламентарни и с извънпарламентарни партии, с граждански сдружения и с експерти. Тази подкрепа – външната, е много по-важна от вътрешната – от партии, които уж са опозиционни, но използват ситуацията, за да се пазарят с управляващите, тъй като знаят, че в следващия парламент няма да влязат”, бе категорична Корнелия Нинова.

ГЕРБ прехвърлят вината винаги към миналото, но управляват вече 10 години. 10 години не си направил нищо и ти е виновно миналото! Но сега опираш в спасителните си решения към това, което е построено в миналото, през “лошия” социализъм, изтъква лидерът на БСП.

Нинова подчерта, че десет години ГЕРБ са назначавали шефовете на ВиК в страната, управляват водния сектор и цялата страна.

Що за патриотизъм е това на ВМРО?! Да изтрият “патриоти” от името си, а и вече не са обединени, разединени са, подчерта Нинова по повод на това, че министърът на екологията е излъчен от “Обединени патриоти”.

Арестът на Нено Димов е за да се отпуши напрежението, каза още тя.

Тя разкри, че в сряда социалистите са поканили на “Позитано” 20 хидроинженерите, които са строили язовирите в България. Политиците трябва да стъпим върху експертиза, когато взимаме решения, подчерта тя.

Уважавам това, което каза вчера Йорданка Фандъкова – една криза не може да се потушава с друга криза, каза Нинова.

Решението за водния холдинг изглежда паническо, то не може да обхване всички ВиК-дружества в страната. Тази структура ще обхване 50-60% от язовирите, които са с национално участие. Тоест, големи ВиК дружества остават извън него, а това не решава проблема. Какви изчисления аргументират този 1 милиард, който се отпуска? Тези пари ги няма в бюджета, откъде ще дойдат?, пита лидерът на левицата.

Къде са отпуснатите 500 милиона за язовирите, пита още лидерът на БСП.

Вчера в СОС самите общински съветници се бяха събрали без нито един документ и без нито едно изчисление, и решиха да подават вода към Перник. Как на базата на какво се взимат тези решения?, попита още Нинова.

Източник: Епицентър.бг

Сподели

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest