Описание:НЧ Тракийска лира – 2012 ГРАД ЯМБОЛЗа нас

Народно читалище „Тракийска лира“ е най-младото читалище в Ямбол, но то си е поставило амбициозната цел да е достоен пазител и продължител на дългогодишни творчески традиции. Към читалището функционират атрактивни творчески формации и най-атрактивната и доказана творческа структура в читалище „Тракийска лира“ е ямболската хорова школа „Професор Георги Димитров“, в която пеят над сто певцо – деца и възрастни.

Школата, която съществува от 45 години е едно от красивите лица на Ямбол и е известна със своето изкуство както в страната, така и в Европа.

Нашата дейност

Широко утвърдени са представителният детски хор „Проф. Г. Димитров“ и Дамският хор “ Проф. Г. Димитров“.

През годините тези формации са донесли за града многобройни музикални награди от престижни европейски хорови конкурси в България, Италия, Франция, Германия, Словения, Белгия, Швейцария и др.
Концертирали са нееднократно в почти всички европейски страни, имат участия в повече от петдесет европейски фестивала, както и записи в България, Франция, Словения, Германия и радио БИ БИ СИ.

Школата активно присъства в концертния живот на Ямбол със своите пет формации и над 30 концерта годишно.

НЧ „Тракийска лира“ и хорова школа “ Проф. Г. Димитров“ са инициатори и организатори на тракийски хоров фестивал, в който участват хорове от всички категории многогласно пеене. Читалище „Тракийска лира“ допринася за обогатяването на културния живот в община Ямбол с провеждането на празник на детската и училищната песен, фотоизложби, концерти на гост – изпълнители, обучителни курсове и др.

Контакти

trakiiska.lira.yambol@gmail.com

Споделете:

Добави коментар

Подобни фирми

Последно Посетени Фирми