Общинските кметове да не се изкушават да поемат ангажименти

новини

„Това, което казвам на общинските кметове е, че сега в началото на мандата трябва да определят своята политика по отношение на ангажиментите, които са поемали към своите граждани и към това, че концептуално местната инфраструктура се финансира от местните данъци, да не се изкушават да ги намаляват, или да поемат ангажименти, които не могат да изпълняват“. Това каза министърът на финансите Владислав Горанов пред журналисти в кулоарите на Народното събрание, предаде Агенция „Фокус“.

„Общините и много общински кметове в предизборната кампания са поемали много ангажименти за изграждане на едно или друго. С 300 милиона приходи от данък върху недвижимите имоти, ако сметнем само тротоарите в 5 000 населени места, едва ли можем да сменим и една плочка“, добави Горанов.


Той коментира, че републиканската пътна инфраструктура, която минава през общините, е отговорност на държавата и тя ще си бъде изграждана и поддържана. „Неслучайно от следващата година се надявам на допълнителен ресурс от тол системата да помогне за този процес“, добави още той.

Източник: Епицентър.бг

Сподели

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

Най популярни

На фокус

Ние използваме бисквитки, за да гарантираме, че Ви предоставяме най-доброто изживяване на нашия уебсайт.
Ако продължите да използвате този сайт, ще приемем, че приемате политиката за поверителност!