Проф. Боян Дуранкев: Икономическата криза започна още преди епидемията, днес вече сме и в културна

ikonomicheskata-kriza-zapochna-novini-informatsionni-portali-bg

„Във вандалския вариант на културната криза се стига до теорията, че тези, които са на дъното, са там доброволно. Това го прочетох от наш евродепутат съвсем наскоро“, коментира икономистът.

Дори и утре да се намери решение на кризата с коронавуруса, останалите кризи продължава да ни водят към никъде. Това каза за предаването „Добър ден, България“ на Радио „Фокус“ икономистът проф. Боян Дуранкев.

Той припомни, че икономически проблеми е имало още преди появата на пандемията. Като други действащи кризи той изброи социалната, културната, геополитическата, екологична и политическа.

„Започнахме да се разтърсваме от кризата с короноваруса около март, това доведе до икономическа криза и рецесия, които бяха започнали още в края на 2019 г. Съществуват и подводни камъни като социалната криза. Тя се изразява в неравенствата в обществата. Шества и културната криза. В нея от една страна имаме културата на умните и успешните и от друга страна на – доброволно глупавите и неуспешни, както се твърди. Във вандалския й вариант се стига до теорията, че тези, които са на дъното, са там доброволно. Това го прочетох от наш евродепутат съвсем наскоро“, коментира той.

Според проф. Дуранкев е налице и нов тип расизъм, а именно между успешните и неуспешните. По думите му това е провал на социокултурата. Културна криза се наблюдава и в медиите, каза още икономистът.

Източник: Епицентър.бг

Сподели

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

Ние използваме бисквитки, за да гарантираме, че Ви предоставяме най-доброто изживяване на нашия уебсайт.
Ако продължите да използвате този сайт, ще приемем, че приемате политиката за поверителност!