Първан Симеонов: Властта запазва високата оценка за борбата с вируса

vlastta-zapazva-visoka-ocenka-novini-informatsionni-portali-bg

В началото рейтингът беше висок, защото управляващите затягаха мерките, сега е висок, защото се отпускат по наше желание. Това е ситуативен рейтинг във връзка с коронавируса, не е общополитически, коментира експертът.

„В страните извън утвърдените западни демокрации в Европа има усещане, че дяволът не е толкова черен, че някой е направил това съзнателно. Същото е и у нас. Появи се и парадоксът на превенцията – колкото по-успешни бяха мерките, толкова по-нетърпеливи станаха хората. Това се отразява и в статистическите данни, и в здравните“, коментира социологът Първан Симеонов от „Галъп Интернешънъл“ пред БНР.

Агенцията проведе проучване за отношението на гражданите на 19 държави към развитието на пандемията от коронавируса. Мненията са разделени по темите – дали скоро ще се върнем към нормалността и дали вирусът е под контрол. Проучваните страни са единодушни обаче, че обедняваме в следствие на ограничителните мерки, налагани заради разпространението на заболяването.

По думите на социолога българите не вярваме на основните източници на информация, затова търсим алтернативни, които са още по-неверни.

В предаването „Преди всички“ Симеонов допълни:

„Властта запазва високата си ситуативна оценка за това как се справя с вируса. В началото рейтингът беше висок, защото управляващите затягаха мерките, сега е висок, защото се отпускат по наше желание. Това е ситуативен рейтинг във връзка с коронавируса, не е общополитически“.

Източник: Епицентър.бг

Сподели

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

Най популярни

На фокус

Ние използваме бисквитки, за да гарантираме, че Ви предоставяме най-доброто изживяване на нашия уебсайт.
Ако продължите да използвате този сайт, ще приемем, че приемате политиката за поверителност!