Радев свика КСНС заради кризата в Близкия Изток Борисов влезе при президента

rumen radev ksns kriza blizak iztok-informatsionni portali bg

Премиерът Борисов заяви, че ще отиде на заседанието на КСНС, но изрази скептицизъм по отношение на неговата ефективност.

Днес от 10.00 часа на „Дондуков“ 2 започна свикането от президента Румен Радев заседание на Консултативния съвет за национална сигурност на тема „Възможни рискове и заплахи за националната сигурност в контекста на усложнената среда на сигурност в Близкия изток“.

По закон в заседанията на КСНС участват премиерът и шефовете на спецслужбите и разузнаването, министри, както и лидерите на парламентарните групи или техни заместници.

Последното заседание на консултативния съвет бе на 8 април 2019 г. по съвсем друга тема – корупцията повисоките етажи на властта.

Непосредствена причина за него бе „Апартаментгейт“.

В заседанито тогава проличаха различията между държавния глава и изпълнителната власт и то приключи без общо становище.

„Предложих проект на становище. Това становище не се прие. Разминаванията са основно във въпросите какви са измеренията в корупцията във висшите публични длъжности, доколко ефективна е тя и предложенията за решение“, заяви президентът Румен Радев след КСНС.

Вчера премиерът Борисов заяви, че ще отиде на заседанието на КСНС, но изрази скептицизъм по отношение на неговата ефективност.

Източник: Епицентър.бг

Сподели

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

Най популярни

На фокус

Ние използваме бисквитки, за да гарантираме, че Ви предоставяме най-доброто изживяване на нашия уебсайт.
Ако продължите да използвате този сайт, ще приемем, че приемате политиката за поверителност!