Руските ветерани поискаха от Владимир Путин да отложи парада за Деня на победата

panaira-za-ruskite-veterani-otlozhen-informatsionni-portali-bg

Под апела се подписаха председателите на общо три ветерански организации, в които членуват бивши войници, офицери и полицаи.

Руските ветерански организации изпратиха апел до руския президент Владимир Путин с молба да се отложи парада за Деня на победата в Москва на 9 май за по-късна дата, когато ситуацията с разпространението на коронавируса се е нормализирала, предава ТАСС, цитирана от агенция „Фокус“.

Подпис под апела, който е на разположение на ТАСС, поставиха председателите на общо три ветерански организации. В тях членуват бивши войници, офицери и полицаи.

„От името на цялата ветеранска общност ви молим да вземете едно трудно, но както смятаме, справедливо решение. Провеждането на военния парад на друга дата, когато в съответствие с епидемиологичната ситуация той няма да бъде заплаха. Ще бъде триумф на мира и сигурността за всички негови участници“, се казва в писмото до президента.

„За съжаление, ситуацията в света направи невъзможно да се даде гаранция за опазването на здравето на хората по време на парада на 9 май“, заявиха лидерите на ветеранските организации, подчертавайки, че събитията „не могат да застрашават здравето на неговите участници и гости“.

„Според нас това решение ще послужи като проява на уважение към ветераните, които се бориха за бъдещето на страната, към военнослужещите, които сега пазят родината, и към всички наши граждани, които празнуват Деня на победата като основен празник на нашата Велика Русия!“, добавят авторите на писмото.

Изтoчник: Епицентър.бг

Сподели

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

Най популярни

На фокус

Ние използваме бисквитки, за да гарантираме, че Ви предоставяме най-доброто изживяване на нашия уебсайт.
Ако продължите да използвате този сайт, ще приемем, че приемате политиката за поверителност!