Само за месец: Безработните у нас надхвърлиха 80 000

bezrabotnite-u-nas-nad-80000-informatsionni-portali-bg

Най-голям е делът на освободените от туризма, хотелиерството и ресторантьорството.

Новорегистрираните безработни в Бюрата по труда от 13 март до 13 април са 82 409 души. Това сочат предварителните данни на Агенцията по заетостта, предоставени на БТА и цитирани от Нова телевизия.

В началото на новата седмица се наблюдава покачване броя на новорегистрираните безработни за един ден. На 13 април по предварителни данни за един ден те са общо 4 902 души. 3 249 от тях при регистрацията са заявили, че са освободени поради кризата с коронавируса.

За сравнение, новорегистрираните за един ден в края на предишната седмица – на 10 април 2020 г., са били 3 866. Най-голям е делът на освободените от туризма, хотелиерството и ресторантьорството с 39,1 процента от всички новорегистрирани след въвеждането на извънредното положение.

Следват, тези от сектор търговия – с 18,8 на сто и преработвателна промишленост – с 14,9 на сто. Транспортът генерира 4,5 процента от новите безработни.

Среднодневният брой регистрирани за периода от началото на извънредното положение до 13 април е 3 746 души, при 1 334 среднодневно преди въвеждането на извънредното положение на 13 март.

Изтoчник: Епицентър.бг

Сподели

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

Най популярни

На фокус

Ние използваме бисквитки, за да гарантираме, че Ви предоставяме най-доброто изживяване на нашия уебсайт.
Ако продължите да използвате този сайт, ще приемем, че приемате политиката за поверителност!