×

Error message

Deprecated function: Function create_function() is deprecated in views_php_handler_field->render() (line 207 of /home/infolbgt/public_html/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_field.inc).

Описание:

 

Фондация „Еврика”

 

е фондация от класически тип.

Тя е неправителствена, нерелигиозна и неполитическа организация, юридическо лице по българското законодателство.

Вписана е в Централния регистър за осъществяване на общественополезна дейност.

Основана е през 1990 година от държавни и обществени организации с цел: подпомагане на даровити деца и млади хора при реализирането на проекти в областта на науката, техниката и управлението; подкрепа на младите новатори и предприемачи; разпространение на научни, технически и икономически знания; усъвършенстване на материалната база за научно и технически творчество; подпомагане на обучението и специализацията, на международното сътрудничество в областта на науката и техниката и др.

 

title]

 

Собственият капитал на фондацията е 7 885 000 лева.

През 2016 година постъпленията във фондацията възлизат на 340 000 лева.

Източниците на средствата за дейността на фондацията са доходите от имуществото й, дарения и доходи, свързани с програмите на фондацията.

През 2016 година фондацията е подпомогнала няколко десетки проекти на (за) деца и млади хора с изявени интереси в областта на науката, техниката и управлението и е осигурила подкрепа на няколко хиляди способни млади хора.

През 2016 година фондацията запази широкия спектър на дейността си: отпускане на безвъзмездна финансова помощ, вкл. за стипендии, подкрепа на млади новатори и предприемачи, консултиране, информационни услуги, издателска дейност, подпомагане на научно-технически изяви, реализиране на проекти в партньорство с други български и чуждестранни организации и др.

 

 

title]

 

Фондация ЕВРИКА

 

 подкрепя проекти на талантливи български деца и младежи в областта на науката, техниката и предприемачеството, насърчава обучението и специализацията, стимулира разширяването на младежкото международно научно и техническо сътрудничество, подкрепя младите изобретатели, учени и предприемачи, участва в разпространяването на научни, технически и икономически знания.

 

 

EVRIKA Foundation

 promotes projects of talented Bulgarian children and young people in the sphere of science, technicas and enterpreneurship; promotes education and specialization; stimulates the development of international cooperation of young people in the field of science and technology; supports young invertors, scientists and enterpreneurs; participates in the distribution of scientific, technical and economic knowledge.

 

 

 

Контакти:

 

София 1000, бул.“Патриарх Евтимий“ №1
телефони: (3592) 981-51-81, 981-54-83, 981-37-99
факс: (3592) 981-54-83
e-mail: office@evrika.org

 

 

title]

Споделете:

Добави коментар

Подобни фирми

Последно Посетени Фирми

това посещение ще бъде зачетено след като рефрешнете страницата или поcетите друга