Фондация Созопол

Созопол 8130 ул. „Милет” №50

office@sozopol-foundation.com

Рейтинг >>

Последвай

Фондация Созопол гр. Созопол

Сподели

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on twitter
Share on email

За Фондация „Созопол”

Сребърна монета на Аполония, V в. пр. Хр

Сребърна монета на Аполония, V в. пр. Хр

Фондация „Созопол” е основана от г-н Кирил Арнаутски през месец декември 2002 година за осъществяване на дейност в обществена полза и с цели:

• Насърчаване на съпричастността на обществото за опазване на околната среда, материалното и нематериалното културно наследство. Въвеждане на добри практики и иновативни методи при изпълнение на тези цели;

• Популяризиране на националните ценности – материални и духовни, със способите на международното сътрудничество, подпомагане на трансграничното сътрудничество в полза хората и на развитието;

• Сътрудничество с компетентните международни правителствени и неправителствени организации, с дейности в сферата на културното наследство, опазване на природата и осигуряване на достъпна среда на хора с увреждания;

• Подпомагане на социалната интеграция и личностната реализация на хора със специфични възможности.

Фондация „Созопол” е първата българска неправителствена организация, приета на 3 февруари 2012 година като консултативен партньор на Организацията на обединените нации за образование, наука и култура (ЮНЕСКО).

Фондация „Созопол” беше един от десетте члена на Комитета за връзка на ЮНЕСКО с неправителствени организации от цял свят в продължение на два двугодишни мандата: от 2012 година до 2014 година и от 2014 година до 2016 година. Приоритет за Фондацията е насърчаването на активното взаимодействие и координацията на неправителствените организации от Източна Европа, в партньорски отношения с ЮНЕСКО.

Фондация „Созопол” е член на Лигата на историческите и достъпни градове към Европейския център за фондации, Брюксел.Благодарение на изпълнените проекти от Фондацията град Созопол е един от шестте града в Европа приети от Лигата.

Дейността на Фондация „Созопол“ за осигуряване на устойчив туризъм и достъпна среда за хора с увреждания е силно популяризирана от Световната организация по туризъм към Организацията на обединените нации. Световната организация по туризъм подготви и разпространи специално информационно издание в което е отделено място и за Фондация „Созопол”. Съдържанието е изцяло съобразено с предварително приетата тема за Световния ден на туризма през 2016 година „Туризъм за всички – насърчаване на универсалната достъпност“.

Благодарение на активната дейност за опазване на природното и културното наследство и представяйки Архитектурно исторически комплекс с музейна сбирка „Южна крепостна стена и кула” в град Созопол, Фондация „Созопол” е първата българска организация получила престижната награда „Световна туристическа дестинация” на Съвета за Световен Туризъм и Пътувания.

На 23 февруари 2016 година Фондация „Созопол“ беше уведомена, че е приета в Регистъра на Департамента по икономически и социални въпроси на Организацията на обединените нации със седалище в Ню Йорк.

Активната дейност на г-н Арнаутски като Председател на Фондация „Созопол“ за опазване на богатото културно наследство на Созопол е основата през 2015 година той да получи званието „почетен гражданин“ на град Созопол.

title]

title]

Отзиви

Все още няма отзиви.

Напишете първия отзив за „Фондация Созопол“

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Изпрати запитване на Фондация Созопол

Вашите партньори в дигиталните решения

Информационен портал

Бизнес каталог

Бизнес каталог Информационни портали ООД

Изработка на сайт

Изработка на сайт

Изработка на сайт на ниски цени

Новини

На фокус

Ние използваме бисквитки, за да гарантираме, че Ви предоставяме най-доброто изживяване на нашия уебсайт.
Ако продължите да използвате този сайт, ще приемем, че приемате политиката за поверителност!