Хакери са получили достъп до информацията на 9 млн. клиенти на нискотарифна авиокомпания

hakeri-business-novini-informatsionni-portali-bg

Изпълнителният директор на компанията Йохан Лундгрен се извини за инцидента в кратко съобщение.

Хакери са получили достъп до детайлите от пътуванията и имейл адресите на девет милиона клиенти на британската нискотарифна авиокомпания EasyJet при мащабна кибератака, според информация на компанията, предават Euronews и Агенция „Фокус“.

В свое изявление компанията казва, че хакерите са получили достъп и до детайлите от дебитните и кредитните карти на общо 2208 души, но все още „нямат данни“, че е имало злоупотреби с тази информация.

Смята се, че данните от паспортите на засегнатите клиенти не са били разкрити, а от компанията ще се свържат с тях в близките дни.

Клиентите се съветват да „са бдителни“, особено ако с тях се свържат неоторизирани лица.

Изпълнителният директор на компанията Йохан Лундгрен се извини за инцидента в кратко съобщение.

„Откакто разбрахме за инцидента стана ясно, че заради COVID-19 има повече притеснения за използването на лична информация при онлайн измами“, каза той.

Адарм Френч, експерт по правата на потребителите в организацията Which? заяви, че е от особено значение компанията да даде ясна информация за инцидента и да подкрепи засегнатите.

„Всички, които се притесняват трябва да сменят паролата си в (уебсайта) на EasyJet, както и в други сайтове, в които я използвате и да следите за (наличността) в банковите си сметки и кредитните си карти“.

„Освен това внимавайте за имейли или фалшиви съобщения от „поддръжка на клиенти“, които излизат в социалната мрежа, свързани с атаката, тъй като някои измамници може да се възползват от ситуацията“.

Източник: Епицентър.бг

Сподели

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

Най популярни

На фокус

Ние използваме бисквитки, за да гарантираме, че Ви предоставяме най-доброто изживяване на нашия уебсайт.
Ако продължите да използвате този сайт, ще приемем, че приемате политиката за поверителност!