Хампарцумян: В историята на приватизацията има успешни и неуспешни примери

levon-hampartzoumian-novini-informatsionni-portali-bg

Няма риск за лева и гаранция за това е валутният борд, който ни преведе успешно през различни кризи за 20 години, коментира банкерът вълненията по темата за курса лев/евро покрай очакваното влизане на България в чакалнята на еврозоната.

Резултатите от проверката на приватизационните сделки ще имат по-скоро имат исторически, информационен и репутационен смисъл, отколкото правно наказателен, защото са изтекли давности или собствеността се е сменила. Това обяви в интервю за предаването „Тази сутрин“ по bTV банкерът Левон Хамапрцумян, който за кратко беше изпълнителен директор на Агенцията по приватизация (2000-2001 г.). 


След като има публичен интерес, тази проверка трябва да се направи, въпреки ангажирането на голям публичен ресурс, уточни Хампарцумян.

По думите му в историята на приватизацията има успешни и неуспешни примери.

Той коментира и вълненията по темата за курса лев/евро покрай очакваното влизане на България в чакалнята на еврозоната. Според банкера няма риск за лева и гаранция за това е валутният борд, който ни преведе успешно през различни кризи за 20 години.

Относно твърденията на бившия финансов министър Муравей Радев, че левът е подценен той каза: „Това са хипотетични неща, подобен спор прилича на спора къде е нулата на координатната система – безсмислен е“.

Прогнозата на Левон Хампарцумян за влизането ни в еврозоната е, че това ще се случи, когато сме готови и се чувстваме комфортно след двегодишния период в чакалнята.

Източник: Епицентър.бг

Сподели

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

Най популярни

На фокус

Ние използваме бисквитки, за да гарантираме, че Ви предоставяме най-доброто изживяване на нашия уебсайт.
Ако продължите да използвате този сайт, ще приемем, че приемате политиката за поверителност!