Фандъкова: Визия за София са 24 дългосрочни цели с 375 мерки до 2050 г.

fandakova-merki-sofiya-novini-informatsionni-portali-bg

Но много по-сериозно би било, ако получим и постигнем обединение – не само на гражданите, но и на всички политически сили в СОС, за да има градът много ясен план за следващите години, който надхвърля всякакви мандати, добави тя.

Стратегическият документ „Визия за София“ има 24 дългосрочни цели, с 230 ключови стъпки, 375 конкретни мерки, които са разпределени от 2020 до 2050 г. Това обяви кметът на столицата Йорданка Фандъкова на представянето на документа, който се внася за обсъждане в СОС.

„На 2 етапа ще се приеме този документ – първата част е дългосрочната част с петте приоритети, втората част е краткосрочната, там са мерките в периода, конкретната работа, проектите, обектите, които залагаме, тази част е много по-конкретна. Предлагаме СОС да приеме първо дългосрочната част. Надявам се до края на 2020 г. да имаме задание, за да може от следващата година да се работи по тази промяна“, отбеляза още Йорданка Фандъкова.

„Това е споделената визия на софиянци за 30 години напред. И всички, които работим сега, да подчиним програмите си на това разбиране. Голяма част от проектите, които днес реализираме, са подчинени на целите във Визията.

Но много по-сериозно би било, ако получим и постигнем обединение – не само на гражданите, но и на всички политически сили в СОС, за да има градът много ясен план за следващите години, който надхвърля всякакви мандати.

Очаквам да получим подкрепа от СОС, след внасяне на доклада ще започнат обсъжданията на комисиите.

В екипа се включиха около 10 000 организации, граждани, партньори, а също и общински съветници“, изброи още Йорданка Фандъкова.

Източник: Епицентър.бг

Сподели

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

Ние използваме бисквитки, за да гарантираме, че Ви предоставяме най-доброто изживяване на нашия уебсайт.
Ако продължите да използвате този сайт, ще приемем, че приемате политиката за поверителност!