Шефът на McDonald’s се оттегли заради връзка със служителка

новини

Президентът и главен изпълнителен директор на веригата ресторанти за бързо хранене Макдоналдс (McDonald’s) Стив Истърбрук се оттегли от поста заради връзка със служителка на американската компания, предадоха световните агенции, цитира Новини.бг

Романсът бил по взаимно съгласие.

Съветът на директорите на Макдоналдс обаче заяви, че 52-годишният Истърбрук е нарушил правилата на компанията и е показал лоша преценка.

„Това беше грешка. Предвид ценностите на компанията, съм съгласен с мнението на Съвета на директорите, че за мен дойде време да продължа напред“, написа Истърбрук в електронно писмо до служителите на Макдоналдс.

Правилата на компанията забраняват на мениджърите да имат връзки с подчинени.

За нов президент и главен изпълнителен директор на Макдоналдс бе избран Крис Кемпчински.

51-годишният Кемпчински досега оглавяваше подразделението на компанията в САЩ, което има около 14 000 ресторанта за бързо хранене.

Американската корпорация е един от гигантите в бранша. Макдоналдс има общо над 38 000 заведения в повече от 100 държави по света.

Стив Истърбрук, британски бизнесмен, застана начело на американската компания през март 2015 г., припомня ДПА.

Франс прес отбелязва, че под неговото ръководство Макдоналдс е удвоила своята пазарна капитализация и всяка година е увеличавала чистата си печалба.

Истърбрук обаче не успя да обърне тенденцията на постепенен спад на продажбите. Подобно на други големи вериги за бързо хранене, Макдоналдс е изправена пред промяна на навиците на потребителите, които се стремят към по-здравословно хранене, отбелязва Франс прес.

Източник: Епицентър.бг

Сподели

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

Ние използваме бисквитки, за да гарантираме, че Ви предоставяме най-доброто изживяване на нашия уебсайт.
Ако продължите да използвате този сайт, ще приемем, че приемате политиката за поверителност!