Щетите от щурма на Капитолия са за 1,5 милиона долара

24

Прокуратурата възнамерява да възстанови поне част от тази сума от подсъдимите

Щетите от щурма на Капитолия са за 1,5 милиона долара
630 | 4 юни 2021 | 08:52

Американските власти по-рано оповестиха, че в резултат на щурма на Капитолия са били повредени предмети на изкуството и мебели с историческа стойност

Министерството на правосъдието на САЩ е оценило щетите, нанесени на Капитолия в резултат на януарското нападение на привържениците на Доналд Тръмп на 1,5 милиона долара, съобщи „Вашингтон Пост”.

Прокуратурата възнамерява да се опита да възстанови поне част от тази сума от подсъдимите: по 500 долара от тези, които бъдат признати за виновни за извършване на по-леки престъпления, и по 2000 долара от тези, които получат по-тежки присъди.

Изданието отбелязва, че принципът за изчисляване на тези суми не е напълно прецизиран. Представители на главния архитект на Капитолия потвърдиха, че са предоставили на правосъдното министерство своята оценка на щетите, която е в основата на официалните изчисления.
Американските власти по-рано оповестиха, че в резултат на щурма на Капитолия са били повредени предмети на изкуството и мебели с историческа стойност. Били са счупени много врати и прозорци, както и златно огледало от 19-ти век.

Източник: Епицентър

Сподели

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

Ние използваме бисквитки, за да гарантираме, че Ви предоставяме най-доброто изживяване на нашия уебсайт.
Ако продължите да използвате този сайт, ще приемем, че приемате политиката за поверителност!