86-годишна жена дари пенсията си на „УМБАЛ-Пловдив“

86-godishna-zhena-daryava-pensiyata-si-novini-informatsionni-portali-bg

Пловдивчанка на 86 години трогна екипа на „УМБАЛ-Пловдив“, след като дари пенсията си от 300 лв. на лечебното заведение с молба с тях да бъдат закупени предпазни средства срещу COVID-19 за медиците, съобщиха за агенция „Фокус“ от лечебното заведение.

Благородният жест бе направен дни преди големия християнски празник – Великден.

Жената е пациентка на болницата и многократно е лекувана в нея. Сутринта е пристигнала на входа и заявила на охраната, че иска да отиде при изпълнителния директор. Отговорили й, че няма как да я пуснат, заради въведените противоепидемични мерки. Тогава тя позвънила на лекаря, който се е грижил за нея преди време и успял да я върне към живота. След като медикът слязъл, тя обяснила, защо е дошла и му връчила плика със сумата, за да го предаде на ръководството.

Единствената молба на пенсионерката била името й да не бъде оповестявано публично.

„Медиците и работещите в болницата точно в този момент, когато епидемията от коронавирус е завладяла света, имат нужда от подкрепа и съпричастност, затова реших да даря толкова средства, колкото имам възможност“, каза жената.

„УМБАЛ-Пловдив“ получи дарения от различни дарители, на които сме безкрайно благодарни, но жестът на тази възрастна жена ни трогна до сълзи, коментира директорът д-р Динчо Генев.

„Прекланяме се пред хора с възрожденски дух и способни на такива благородни жестове като 86-годишната пловдивчанка. Независимо че идва един от най-големите християнски празници – Великден, останете си вкъщи, запазете вашия и живота на близките си.“, каза д-р Динчо Генев.

Изтoчник: Епицентър.бг

Сподели

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

Най популярни

На фокус

Ние използваме бисквитки, за да гарантираме, че Ви предоставяме най-доброто изживяване на нашия уебсайт.
Ако продължите да използвате този сайт, ще приемем, че приемате политиката за поверителност!